In balanz op school is ontstaan vanuit de wens om jongeren te helpen bij het verkrijgen van meer grip op hun welzijn. De keuzes die jongeren maken dragen hier niet altijd aan bij. Eigenlijk weten we allemaal wel wat ‘slim’ is en wat niet maar soms heb je daar ook even wat hulp bij nodig.

 

Het doel van de tools die op dit platform aangereikt worden is steeds een prikkel aanbieden aan het kind om bewust te worden welke keuzes helpend zijn, welke het gevoel van welzijn versterken en die de zelfredzaamheid van het kind hierbij vergroten.

 

De tools zijn o.a. gerangschikt op verschillende domeinen:

  • Ademhaling
  • Gedragsregulatie op school
  • Groeimindset
  • Omgaan met emoties
  • Traumasensitief onderwijs

 

En natuurlijk stressregulatie


De tools zijn allen in eigen beheer ontworpen. Het zijn ‘levende’ documenten. Ze worden geregeld verbeterd

of bijgesteld zodat de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid naar het kind toe wordt versterkt. De tools

kunnen verder worden aangeboden op individueel niveau maar ook op groepsniveau, bijvoorbeeld tijdens de

mentorlessen.

 

De tools die op deze website aangeboden worden zijn wat vaker gericht op jongeren dan jonge kinderen vanwege het feit dat ikzelf werkzaam ben in het voortgezet onderwijs. 

 

Alle op dit platform aangeboden tools mogen gratis gebruikt worden. Het is mijn cadeau aan de maatschappij en ik hoop dat deze bijdrage helpt om het welzijn van kinderen op school te vergroten. Onze gezondheid is het allerbelangrijkste! De manier waarop we zelfzorg toepassen en goed luisteren naar wat er in onze belevingswereld gebeurt, zal hier aan bijdragen. Dat weet ik zeker.  


Bij (her)publicatie geldt copyright en is verwijzing verplicht.